Inget är väl så gott som ett riktigt långkok?! Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta!
1 kg grytbitar (gärna gräsbeteskött/krav)
2 rödlökar
1 paprika
3 vitlöksklyftor
1 msk chili
3 morötter
Färska örter (persilja, oregano, timjan)
1 msk paprikakrydda
2 lagerblad
Salt/svartpeppar
1 msk fond
2 dl rödvin
2 dl vatten
Rapsolja
Sätt ugnen på 100 grader.
Bryn köttet lätt i omgångar, så det får färg, salta och peppra!
Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Tillsätt sedan vinet och låt det koka ned lite. Tillsätt fond och vatten.
Sätt på locket och låt grytan stå i ugnen minst 4 timmar, gärna upp till 8 timmar!
Servera med t.ex. blomkålsris!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar