ca 6-7 kalamata oliver (utan kärnor)
1 knippe färsk oregano
75g rumsvarmt smör
1 pressad vitlöksklyfta
Flingsalt
Svartpeppar
Mixa samman i matberedare eller med mixerstav.
Forma en korv av smöret och linda plastfolie runt, lägg sedan kallt.
Innan servering skär du centimetertjocka skivor.
Rostade godsaker
1 stor sötpotatis
1 röd paprika
1/2 gul paprika
1 rödlök
1 dl kalamata oliver
1/2 burk marinerade kronärtskockor (ca 1 dl)
Färsk oregano
Flingsalt
Svartpeppar
Olja/smör
Sätt ugnen på 220 grader.
Skala och tärna sötpotatisen.
Tärna paprikan.
Dela rödlöken och skär i tunna båtar.
Lägg sötpotatis, paprika, lök och oliver i en ugnsform. Klipp över oregano, salta, peppra och klicka över smör.
Ställ in i ugnen.
När det börjar bli klart och är ca tio minuter kvar slänger nu i kronärtskockorna, rör om och kör klart.
Tonfisken
Pensla och krydda med följande;
Olja
Citronsaft
Hackad, färsk oregano
Salt
Svartpeppar
Grilla hastigt (1-2 minuter per sida). Tonfisken ska vara rosa/rå i mitten, annars blir den torr!
Lycka till och hoppas det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar