Resultatet blev en smarrig laxsoppa/gryta!
4 laxfiléer
1 dl strimlad fänkål
1 finhackad schalottenlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 broccolihuvud, delad i småbuketter
1/2 dl Prosecco (el. vitt vin/champagne)
3 dl vispgrädde
2 dl vatten
1 msk skaldjursfond
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Smör
Skär laxen i mindre bitar, salta rejält runtom, peppra lätt, lägg åt sidan.
Förkoka broccolibuketterna lätt (al'dente)
Låt schalottenlök, vitlök och fänkål svettas och bli mjuk i en klick smör i en kastrull.
Tillsätt sedan Prosecco och koka ned nån minut.
Häll på grädde, fond och vatten och låt det puttra samman ett par minuter. Krydda med en knivsudd
cayennepeppar.
Sänk till lägsta temperatur, tillsätt laxen och broccolin, låt sjuda någon minut, bara precis så laxen blir klar.
Klart att servera! Hoppas det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar