Idag fick det bli lammfärsbullar i gräddig tomatsås, en rätt som verkligen går hem hos hela familjen!
Recept
Sås
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 burk Mutti Polpa tomatkross (överlägsen smak)
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk timjan
1 1/2 msk Italiensk fond
4 dl grädde
1/2 tsk nymald svartpeppar
Salt
Olivolja
Hacka lök och vitlök fint och låt den svettas i olivolja tills den blivit mjuk.
Tillsätt kryddorna och rör runt.
Tillsätt sedan tomatkross, fond och grädde. Låt puttra på svag värme en stund, smaka av.
Lammfärsbullar
500 g lammfärs
1 msk Italiensk fond
1 ägg
1 tsk torkad basilika
1/2 tsk timjan
Salt, svartpeppar
Knåda ihop och forma till bullar.
Lägg lammfärsbullarna i såsen och låt de puttra ca 10 minuter, rör försiktigt då och då.
Klart att servera!
Idag valde jag att göra tomater och zucchini i ugnen och servera till, jättegott!
Jag klyftade tomaterna, saltade och pepprade, sedan torkade jag dem i ugnen ca 15-20 minuter, på 175 grader, vilket gör dem mjuka och söta, och tomatsmaken kommer verkligen fram!
Zucchinin skivade jag, saltade och pepprade samt ringlade över lite olivolja, sen fick den stå i ugnen ca 5 min på 175 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar