Rörde ihop en världsgod jordnötsås till kycklingen idag! Mejeri och glutenfri!
Ni bara måste prova!
10 färska champinjoner
1 schalottenlök (eller gul lök)
1 klyfta vitlök
1/2 tsk färsk, finhackad rödchili
1 burk Santa Maria kokosmjölk
1/2 dl jordnötsmör (sockerfritt)
1-2 tsk soja
1/2 kycklingbuljongtärning
Kokosfett eller olja
Skiva champinjonerna.
Finhacka lök, vitlök och chili.
Stek champinjonerna i kokosfett, tillsätt lök, vitlök och chili.
När champinjonerna fått färg, tillsätt kokosmjölk, soja, jordnötsmör och buljong.
Låt puttra samman på låg temp i några minuter.
Jag använde detta jordnötsmör, från hälsokost.
Till den goda såsen gjorde jag delade, marinerade kycklingfiléer i ugnen, så smidigt och snabbt!
Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper, kör in i ugnen på 200 grader med grill, i ca 10 min!
Marinad: soja, olja, curry, vitlök, och peppar.
Hoppas det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar