För 4 personer
Kycklingen:
1 kg kycklingfilé
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2-4 tsk sambal oelek (avgör själv hur starkt du vill att det ska vara)
1 msk Tamari soja
1-2 pressade vitlöksklyftor
Salt, peppar
Smör
Putsa filéerna och dela dem på längden.
Bryn filéerna hastigt i smör, några åt gången, salta och peppra!
Lägg tillbaka alla filéerna i pannan, tillsätt sambal, vitlök, grädde och soja.
Sänk värmen och låt det puttra en stund på låg temperatur.
Ugnsrostad blandning:
Ca 2 sötpotatisar (avgör mängden, det skiljer ju så i storlek).
1 rödlök
1 dl urkärnade oliver (färg spelar ingen roll)
8-10 cocktailtomater
Smör
Salt
Svartpeppar
Ställ ugnen på 200 grader.
Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form.
Salta, peppra och klicka över ett par matskedar smör.
Ställ in i ugnen, rör runt efter 10 min.
Klart efter totalt ca 25 min, känn efter med potatissticka.
Hoppas det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar