Den går relativt snabbt att göra och den är lätt att variera med olika grönsaker! Perfekt att göra dubbel sats och frysa in portioner till matlåda!
Recept
500 g nötfärs
1 stor gul lök
1 röd paprika
10 stora champinjoner
3 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
3 msk ekologisk, sockerfri tomatpuré
2 tsk spiskummin
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 krm svartpeppar
1/2 krm vitpeppar
1/2 krm cayennepeppar
Salt (smaka av)
1 köttbuljongtärning
8 dl vatten
Smör
Crème fraîche
Gör såhär
Finhacka vitlöken.
Hacka gul lök och paprika grovt.
Bryn färsen i smör, när den fått lite färg tillsätter du vitlök, lök och paprika. Låt fräsa med en stund (sänk ev. värmen).
Tillsätt kryddor, tomatpuré, vatten och buljong, låt puttra.
Hacka svampen och stek den i smör tills den fått färg, lägg den sedan i soppan.
Dela purjon på mitten, skölj och strimla, lägg den sedan i soppan.
Låt soppan puttra en stund, smaka av och servera med 34% crème fraîche!
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar