Recept
(pajbotten har jag lånat av 56-kilo)
3 dl mandelmjöl
1/2 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
40 g smör
Mixa först mandelmjöl och sesamfrön i matberedaren. Tillsätt därefter husk och smör, kör tills det blir deg.
Låt degen vila i kyl i 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform och picka hål i botten med en gaffel.
Förgrädda ca 5-8 minuter i 175 grader.
Täck med folie så det inte bränns!
Fyllning:
2 ägg
2 1/2 dl valfri riven ost
2 dl grädde
1 1/2 dl strimlad skinka
Salt/peppar
Blanda samman och fyll pajen och grädda yttligare 20-30 minuter.
Täck med folie så det inte bränns.
Låt pajen vila/svalna något innan servering!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar