Förut kunde jag inte äta kål p.g.a min IBS, blev uppblåst som en ballong! Men nu, efter att ha levt utan gluten och socker i snart två år, så funkar det utmärkt! Tarmen har läkt och funkar som den ska!
Här kommer receptet, för en person.
5 brysselkål
2 sparrisar
1/2 vitlöksklyfta
2 skivor halloumi
1/2 pkt bacon
2 nävar spenat
2 msk rostade pinjenötter
Smör eller kokosfett (utan smak) att steka i.
Gör såhär;
Skär av roten på brysselkålen och ta bort de yttersta bladen. Dela i klyftor.
Skär bort nedre delen på sparrisarna, dela sedan i mindre bitar.
Hacka vitlöken.
Stek brysselkål, sparris och vitlök i smör eller kokosfett, på medeltemperatur. Peppra.
Strimla och knaperstek bacon i en annan panna, lägg sedan över i brysselblandningen.
Tärna upp halloumi och låt steka med på slutet.
Lägg spenat på tallriken och lägg sedan på brysselblandningen, toppa med rostade pinjenötter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar