Gott som sjutton och poppis även hos den lilla här hemma!
Botten:
1 kg nötfärs
2 stora bananscharlottenlökar (ca 1 1/2 dl finhackad)
2 pressade vitlöksklyftor
1 finriven morot
1 ägg
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 tsk oregano
1 msk basilika
1/2 tsk timjan
1 tsk kalvfond
1 dl vatten
1 msk fiberhusk
Blanda allt utom köttfärs och morot, mixa med stavmixer och låt svälla några minuter.
Blanda med riven morot och köttfärs.
Platta ut i botten på en gratängform.
Mellan lagret:
2 burkar Polpa tomatkross
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk oregano
1 tsk basilika
Salt, svartpeppar (rikligt)
Blanda och bred ut över färsen.
Topping:
8 färska champinjoner (tunt skivade)
4 skivor skinka (skurna i småbitar)
2 buffelmozzarella (byt mot hårdost om du vill, eller hoppa över helt vid strikt mejerifritt/paleo)
Fördela toppingen över tomatsåsen.
Kör in i ugnen på 175 grader i ca 40 min.
Färsk basilika till servering.
Hoppas det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar