Recept för 2 personer
2 laxfiléer
1 burk crème fraîche
1/2 dl vatten
1 tomat
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad purjolök
4 sparrisar
1 krm saffran
Salt
Chiliflakes
Paprikapulver
Gör såhär
Finhacka purjo och vitlök.
Skär upp sparrisen i mindre bitar.
Hacka tomaten.
Skär upp lax i tärningar, salta.
Fräs sparris, purjo, vitlök, saffran, paprikapulver och en nypa chiliflakes i smör. Tillsätt tomat, fräs en stund.
Häll över vatten och crème fraîche.
Rör och låt puttra samman på låg värme.
Tillsätt laxen och låt den gå klart i såsen. Smaka av med salt.
Servera med kokt blomkål eller zucchinipasta!
Hoppas det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar