Hursomhelst så "offrade" jag mig för familjens skull idag, fast då blev det en pizza på MITT vis!!
Som vanligt när jag lagar mat så provar jag mig fram och tänker -det här blir nog bra! Ibland blir det jackpot! HELA familjen tyckte den var supergod!!
Så jag tänkte vara snäll och dela receptet med er! Hoppas det smakar!
Botten:
3 ägg
150 g riven Västerbottensost
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk fiberhusk
1/2 dl mandelmjöl
Tomatsås:
1/2 burk Polpa tomatkross
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
1 krm svartpeppar
1/2 krm salt
Topping:
2 dl riven gratängost
6 skivor Salami Milano (skär i mindre bitar)
2-3 msk pinjenötter
Färsk basilika (vid servering)
Bresaola eller Prosciutto (vid servering)
( 1 buffel mozzarella, skivad)
Gör såhär:
Blanda samman de torra ingredienserna till botten och tillsätt sedan ägg och ost. Bred ut en tunn oval på plåt med bakplåtspapper. Förgrädda på 225 grader i 6-8 min, håll koll, botten ska ej bli för bränd, men ändå få liiite färg ;)
Ta ut och bred på tomatsåsen. Lägg på ett tunnt lager ost, sedan salamin, sen lite ost igen och pinjenötterna överst.
In med pizzan i ugnen igen, i ca 5min, eller tills den är "lagom" ;)
Innan servering lägger du på Bresaola/Prosciutto och färsk basilika!
Måste påpeka att man verkligen blir MÄTT på en slice!!
Lycka till!!
Jag brukar göra en annan botten som är toppen ;)
SvaraRadera4 ägg
½ dl mandelmjöl
1/4 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 dl västerbottenost
Hur stor blir denna pizza?
SvaraRadera