Min son Charlie, 6 år, har börjat titta på Sveriges yngsta mästerkock, han vill bli som dem, lära sig allt!
Idag lagade han korvstroganoff tillsammans med mig, det blev jättegott!
Jag vill rekommendera er i Gävletrakten att svänga förbi Diléns saluhall i Valbo, deras korv har hög kötthalt och smakar smaskens!
Recept
1 falukorv (så hög kötthalt som möjligt)
1 burk krossade tomater (Mutti Polpa)
2,5 dl vispgrädde
2 msk fryst basilika (eller 1 msk torkad)
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt och svartpeppar
Smör
Finhacka löken och vitlöken.
Skär upp korven i mindre bitar/strimlor.
Fräs korv och lök i en rejäl klick smör.
Salta lätt o peppra.
När korven fått lite färg tillsätter du krossade tomater, grädde och basilika.
Låt puttra samman 5 minuter.
Servera med kokt broccoli eller blomkålsris.
Hoppas det smakar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar