söndag 6 juli 2014

Gratinerad torsk med bacon och dijonsenap


Här kommer recept på en god fiskgratäng som verkligen gick hem hos alla i min lilla familj! 

4 portionsbitar torskrygg 
4 dl vispgrädde
1 dl gräslök
1 msk dijonsenap 
Salt
Peppar 
1 schalottenlök 
1 klyfta vitlök
1 pkt bacon
1 dl Västerbottensost 

Gör såhär: 
Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
Vispa samman grädde, dijonsenap, gräslök samt lite salt och peppar. 
Lägg torsken i en ugnsform, salta och peppra väl.
Finhacka schalottenlök och vitlök.
Strimla baconet och stek tills det börjar ta färg och tillsätt sedan schalottenlök och vitlök. Stek på medium värme tills löken mjuknat och baconet fått färg.
Lägg blandningen på torsken, häll sedan över gräddblandningen och toppa med osten.
Gratinera i ca 20 minuter. 

Hoppas det smakar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar