torsdag 4 september 2014

Mustig gryta på nötbitar och rödvin


Inget är väl så gott som ett riktigt långkok?! Med frysen full av grytbitar från Diléns så passade det bra att göra en mustig gryta! 

1 kg grytbitar (gärna gräsbeteskött/krav) 
2 rödlökar
1 paprika
3 vitlöksklyftor 
1 msk chili 
3 morötter
Färska örter (persilja, oregano, timjan)
1 msk paprikakrydda 
2 lagerblad
Salt/svartpeppar 
1 msk fond
2 dl rödvin
2 dl vatten 
Rapsolja 

Sätt ugnen på 100 grader.
Bryn köttet lätt i omgångar, så det får färg, salta och peppra! 
Lägg tillbaka allt kött i grytan, tillsätt paprikapulver, grönsaker och örter och fräs på. Tillsätt sedan vinet och låt det koka ned lite. Tillsätt fond och vatten.
Sätt på locket och låt grytan stå i ugnen minst 4 timmar, gärna upp till 8 timmar! 

Servera med t.ex. blomkålsris!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar