torsdag 10 oktober 2013

Värmande köttfärssoppa

Nu när hösten är här passar det utmärkt med en värmande köttfärssoppa!! 
Den går relativt snabbt att göra och den är lätt att variera med olika grönsaker! Perfekt att göra dubbel sats och frysa in portioner till matlåda! 


Recept
500 g nötfärs
1 stor gul lök
1 röd paprika 
10 stora champinjoner
3 vitlöksklyftor
10 cm purjolök
3 msk ekologisk, sockerfri tomatpuré
2 tsk spiskummin 
1 tsk timjan
1 tsk oregano 
1 krm svartpeppar 
1/2 krm vitpeppar 
1/2 krm cayennepeppar 
Salt (smaka av) 
1 köttbuljongtärning 
8 dl vatten 
Smör 
Crème fraîche 

Gör såhär
Finhacka vitlöken.
Hacka gul lök och paprika grovt.
Bryn färsen i smör, när den fått lite färg tillsätter du vitlök, lök och paprika. Låt fräsa med en stund (sänk ev. värmen).

Tillsätt kryddor, tomatpuré, vatten och buljong, låt puttra.

Hacka svampen och stek den i smör tills den fått färg, lägg den sedan i soppan.

Dela purjon på mitten, skölj och strimla, lägg den sedan i soppan. 

Låt soppan puttra en stund, smaka av och servera med 34% crème fraîche! 

Smaklig måltid! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar