söndag 30 mars 2014

Grillad tonfisk med oliv/örtsmör

Detta var baske mig det godaste jag ätit på länge!! Ni bara måste testa! 


Oliv/örtsmör
ca 6-7 kalamata oliver (utan kärnor)
1 knippe färsk oregano
75g  rumsvarmt smör
1 pressad vitlöksklyfta
Flingsalt
Svartpeppar 

Mixa samman i matberedare eller med mixerstav. 


Forma en korv av smöret och linda plastfolie runt, lägg sedan kallt. 
Innan servering skär du centimetertjocka skivor. 


Rostade godsaker
1 stor sötpotatis 
1 röd paprika
1/2 gul paprika 
1 rödlök
1 dl kalamata oliver
1/2 burk marinerade kronärtskockor (ca 1 dl)
Färsk oregano
Flingsalt
Svartpeppar 
Olja/smör

Sätt ugnen på 220 grader.
Skala och tärna sötpotatisen. 
Tärna paprikan.
Dela rödlöken och skär i tunna båtar.
Lägg sötpotatis, paprika, lök och oliver i en ugnsform. Klipp över oregano, salta, peppra och klicka över smör.
Ställ in i ugnen.
När det börjar bli klart och är ca tio minuter kvar slänger nu i kronärtskockorna, rör om och kör klart.

Tonfisken
Pensla och krydda med följande;
Olja
Citronsaft 
Hackad, färsk oregano 
Salt 
Svartpeppar

Grilla hastigt (1-2 minuter per sida). Tonfisken ska vara rosa/rå i mitten, annars blir den torr! 

Lycka till och hoppas det smakar! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar