tisdag 29 april 2014

Panerad torskrygg med tzatziki


Ni har väl vid det här laget kanske förstått att jag älskar fisk! Skulle verkligen kunna leva på enbart fisk/skaldjur, grönsaker och fett!! 
Häromdagen blev det panerad torsk med tzatziki och sallad, sååå gott!! 

Du behöver:
4 portionsbitar torskrygg 
1 dl mandelmjöl 
1 ägg 
Salt 
Peppar 
Smör eller kokosfett att steka i 

2 dl turkisk yoghurt 
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk oregano 
1/2 ekologisk gurka 
Salt 
Svartpeppar 

Gör såhär: 
Börja med tzatzikin. 
Tärna gurkan fint, så smått du kan (eller riv) 
Lägg gurkan i en sil och salta. Låt gurkan stå en stund och "svettas" ur sig lite vätska.
Blanda turkisk yoghurt med pressad vitlök och kryddor. Tillsätt gurkan och rör om, ställ sedan kallt. 

Salta och peppra torsken.
Vispa upp ett ägg i en djuptallrik. 
Strö ut mandelmjölet på ett fat. 
Doppa fisken först i ägget, sedan i mjölet. 
Stek i rikligt med smör/kokosfett på medeltemperatur, vänd ett par gånger.  fisken ska få en gyllene färg. Du kan se att fisken börjar bli klar när det börjar sippra ut lite vätska. Stek inte för länge, då blir det torrt! 

Klart att lägga upp! Hoppas det smakar! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar