torsdag 10 april 2014

Torskrygg med pesto och cocktailtomater


4 portionsbitar torskrygg
1 dl pesto
1/2 dl riven parmesan 
8-10 cocktailtomater 
Salt, svartpeppar 
(2 dl grädde)

Gör såhär
Sätt ugnen på 220 grader (varmluft).
Dela portionsbitarna på hälften och placera ut dem i en oljad ugnsform. 
Salta och peppra! 
Bred ut ett tjockt lager pesto på varje torskbit. 
Riv över parmesan.
Dela cocktailtomaterna och lägg ovanpå fisken, salta och peppra lätt. 
(Om du vill, kan du tillsätta vispgrädde i botten på formen) 
Gratinera i 10 min. 

Egen pesto (smakar bäst ;) 
1 kruka basilika
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl finriven Parmesan 
50 g pinjenötter
1/2 dl olivolja 
Salt 
Svartpeppar 

Mixa samman med mixerstav, späd med mer olivolja om det blir tjockt! 


Lycka till! Hoppas det smakar! 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar