måndag 9 februari 2015

Sockerfria kladdkakemuffins


Perfekt efterrätt, "fredagsmys" eller "lördagsgodis" när man kör #godisstopp!

2 ägg
1 banan
1 tsk vaniljpulver 
 3 msk kakao
1 krm salt
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor 
0,5 msk fiberhusk 
0,5 dl kokosolja el. smält smör
(ev. 1 msk honung el. sötning, vi kör utan) 

Sätt ugnen på 175 grader (varmluft).
Mixa banan och ägg med mixerstav. 
Tillsätt fettet. 
Blanda de torra ingredienserna och rör ned. 
Fördela smeten i sex muffinsformar, gärna i silicon, annars i pappformar i muffinsplåt. 
Grädda i 6-8 min, håll lite koll, alla ugnar är olika, de ska vara kladdiga i mitten! 

Servera med vispad grädde (eller kokosgrädde) smaksatt med vaniljpulver, toppa med jordgubbar, eller andra bär. 

Hoppas ni gillar det! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar