torsdag 19 mars 2015

Italiensk kycklinggratäng

Jag fick en väldans respons på Instagram när jag delade en bild med dagens Italienska kycklinggratäng! Så jag ska inte hålla er på halster, klart ni ska få receptet! 


4 kycklingfiléer
2 buffelmozzarella 
2 dl grädde
1 zucchini 
6 färska champinjoner
6 cocktailtomater 
Salt, svartpeppar 
Snabb pesto (mixa med mixerstav;
1 kruka basilika, 2 vitlöksklyftor, 0,5-1dl olivolja, 0,5 dl pinjenötter)

Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva zucchini tunt och lägg i botten på en gratängform, salta och peppra lätt. 
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dessa på zucchinin. Salta och peppra lätt. 
Bred ut all pesto över kycklingen.
Skiva champinjoner och fördela över peston, dela cocktailtomaterna och fördela i formen. 
Skiva mozzarellan och placera överst, toppa med pinjenötter. 
Häll över grädden. 
Gratinera i ca 35 minuter (beroende på hur tjocka bitar du skurit. Håll lite koll. Blir det färg snabbt kan du lägga över lite folie!

Hoppas det smakar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar