tisdag 3 september 2013

Brunch-muffins

Lekte lite i köket idag och provade att göra matmuffins med ägg och skinka, perfekt att duka upp till en mumsig brunch!


Såhär gör du:
Lägg en skinkskiva (extra gott med tex parmaskinka) som en korg i botten av en muffinsform. Lägg lite hackade tomater i botten, strö över basilika och timjan. Lägg i två ostskivor. Knäck i ett ägg. Strö över flingsalt och peppar. 
Grädda på 225 grader i ca 8-10 min, eller tills gulan är lagom (efter tycke och smak alltså, jag vill ha den lite lös.)


Blev supergott! Perfekt att göra ett gäng, och ha att ta fram som mellis eller frukost! 

Ett annat sätt är att använda bacon, ägg och färsk basilika! 
Toppa med pinjenötter! 



Bara fantasin sätter gränser! Prova er fram! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar