lördag 14 september 2013

Citron & currycreme till lax


Idag gjorde vi lax och rostad sötpotatis med en god citron och currycreme. Jättegott!! Syran i såsen gifter sig så himla bra med sötpotatisen! 

Sötpotatisen tärnade vi upp, la i en form, klickade på smör och toppade med lite flingsalt, sen åkte den bums in i ugnen på 175 grader! Efter fem minuter fick den sällskap av laxen.

Laxen kryddade  vi med Santa Marias krydda "seafood & fish", lite flingsalt och sedan fick den också åka in i ugnen i ca 15 min. 


Citron/currycreme 
1 burk crème fraîche 
1 citron (rivet skal från hela + 1 tsk saft)
ca 1 tsk curry
ca 1 nypa salt 
ca 1 tsk seafood & fish-krydda 
ca 1 nypa cayennepeppar 
Rör ihop och smaka av. Servera kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar