Recept för 2 personer
2 laxfiléer
1 burk crème fraîche 
1/2 dl vatten
1 tomat
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad purjolök
4 sparrisar
1 krm saffran
Salt
Chiliflakes 
Paprikapulver 
Gör såhär
Finhacka purjo och vitlök.
Skär upp sparrisen i mindre bitar.
Hacka tomaten.
Skär upp lax i tärningar, salta.
Fräs sparris, purjo, vitlök, saffran, paprikapulver och en nypa chiliflakes i smör. Tillsätt tomat, fräs en stund. 
Häll över vatten och crème fraîche.
Rör och låt puttra samman på låg värme. 
Tillsätt laxen och låt den gå klart i såsen. Smaka av med salt. 
Servera med kokt blomkål eller zucchinipasta! 
Hoppas det smakar! 

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar