torsdag 19 december 2013

Het clementin/apelsinsås (till fisk)

En mycket god sås att servera till fisk! 
Tänk på att det alltid är viktigt att välja ekologiska citrusfrukter, särskilt när du skall använda skalet! De icke-ekologiska är besprutade och skalet är fullproppat med kemikalier!!

Recept 
2 ekologiska clementiner, eller 1 ekologisk apelsin
2 dl majonäs (gärna hemmagjord)
1/2 dl hackad gräslök 
1/2 tsk chiliflakes (eller färsk chili)
1 nypa salt

Gör såhär:
Lägg majonäsen i en skål.
Riv ned skalet från clementinerna/apelsinen.
Pressa ut saften.
Krydda och rör ned gräslöken.
Låt stå kallt ca 30 minuter innan servering. 



Jag kan rekommendera att servera rostad sötpotatis tillsammans med såsen! Det gifter sig verkligen!!

Hoppas det smakar!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar