lördag 14 december 2013

Varm sallad med brysselkål

Alltså, det här är sjukt gott!! Jag har blivit heeeelt galen i brysselkål! 
Förut kunde jag inte äta kål p.g.a min IBS, blev uppblåst som en ballong! Men nu, efter att ha levt utan gluten och socker i snart två år, så funkar det utmärkt! Tarmen har läkt och funkar som den ska! 

Här kommer receptet, för en person.
5 brysselkål
2 sparrisar
1/2 vitlöksklyfta
2 skivor halloumi 
1/2 pkt bacon
2 nävar spenat
2 msk rostade pinjenötter 
Smör eller kokosfett (utan smak) att steka i.

Gör såhär;

Skär av roten på brysselkålen och ta bort de yttersta bladen. Dela i klyftor. 

Skär bort nedre delen på sparrisarna, dela sedan i mindre bitar. 

Hacka vitlöken.

Stek brysselkål, sparris och vitlök i smör eller kokosfett, på medeltemperatur. Peppra. 

Strimla och knaperstek bacon i en annan panna, lägg sedan över i brysselblandningen. 

Tärna upp halloumi och låt steka med på slutet. 

Lägg spenat på tallriken och lägg sedan på brysselblandningen, toppa med rostade pinjenötter! 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar