torsdag 23 oktober 2014

Golden milk


Enligt ayurveda finns det många fördelar med att göra sig en kopp guldmjölk och avnjuta den på kvällskvisten!

Den hjälper dig att slappna av och lugnar nervsystemet. 

Hjälper levern med avgiftningen.

Motverkar inflammation.

Lindrar muskel och ledvärk.

Bra för matsmältningen.

Boostar immunförsvaret. 

Bra för hud och slemhinnor. 

Värt att tillägga är att det dessutom är väldigt gott! 

Såhär gör du

Börja med att göra en golden paste, som du sedan förvarar i en glasburk i kylskåpet (håller ca 2 veckor). 
Pastan kan även användas som krydda i tex en wook/gryta. 

1/2 dl torkad gurkmeja 
1 msk torkad ingefära
1 1/2 dl vatten 

Blanda samman i en kastrull och sjud på svag värme, under omrörning, tills du fått en tjockare pasta. Häll upp i en ren glasburk. 

Nu har du din guldpasta, nu kan du göra guldmjölk! 

2 1/2 dl osötad mandelmjölk
1 tsk guldpasta
1 krm kanel
1 krm kardemumma 
1 krm vaniljpulver 
1 tsk ghee eller kokosolja 

Värm, häll upp i favoritmuggen och njut! 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar