torsdag 23 oktober 2014

Köttfärsgratäng med pizza touch


Detta är nåt mellanting av gratäng, köttfärslimpa och pizza! :D 
Gott som sjutton och poppis även hos den lilla här hemma!

Botten:
1 kg nötfärs 
2 stora bananscharlottenlökar (ca 1 1/2 dl finhackad)
2 pressade vitlöksklyftor
1 finriven morot
1 ägg 
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar 
1 tsk oregano 
1 msk basilika
1/2 tsk timjan
1 tsk kalvfond
1 dl vatten
1 msk fiberhusk 

Blanda allt utom köttfärs och morot, mixa med stavmixer och låt svälla några minuter.
Blanda med riven morot och köttfärs. 
Platta ut i botten på en gratängform. 

Mellan lagret: 

2 burkar Polpa tomatkross 
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk oregano 
1 tsk basilika 
Salt, svartpeppar (rikligt)

Blanda och bred ut över färsen. 

Topping: 

8 färska champinjoner (tunt skivade) 
4 skivor skinka (skurna i småbitar) 
2 buffelmozzarella (byt mot hårdost om du vill, eller hoppa över helt vid strikt mejerifritt/paleo) 

Fördela toppingen över tomatsåsen.


Kör in i ugnen på 175 grader i ca 40 min. 

Färsk basilika till servering.

Hoppas det smakar! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar