onsdag 5 februari 2014

Blomkåls couscous

Jag har sagt det för, men säger det gärna igen..
När ni ska göra blomkålsris, vare sig ni river på rivjärnet eller kör i matberedaren, gör mycket åt gången!! Frys in portionsförpackningar med rått blomkålsris, det är så lätt att ta fram när det är bråttom! 

Idag blev det couscous på blomkål. 
Supergott och snabbt! 


Recept 1 portion
2 dl rått blomkålsris 
1/2 schalottenlök 
1 vitlöksklyfta 
1/2 tsk chili
Kokosfett (utan smak)  
Svartpeppar och salt
2 cocktailtomater 
1 näve spenat 
1/2-1 paket bacon 

Finhacka lök, vitlök och chili.
Hetta upp en panna med kokosfett, fräs lök, vitlök och chili hastigt. 
Tillsätt blomkålen. 
Rör hela tiden, sänk ev. värmen.
Låt couscousen få lite färg och bli mjuk. 
Salta och peppra. 
Strimla och stek bacon i en panna på sidan. 
Blanda samman de knaperstekta baconen med couscousen och spenaten. 
Servera med en klick currymajonäs. 

Det går givetvis utmärkt att byta bacon mot kyckling, korv, skaldjur eller vad man nu känner för! Likaså krydda efter tycke och smak! Men nu har ni koll på hur man gör couscous! ;) 

Hoppas det smakar! 

Blomkålsris i matberedaren, så himla lätt och smidigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar