söndag 2 februari 2014

Thailax

Här kommer er recept på en snabb thailaxgryta! 


4 laxfiléer
1/2 fänkål
1 schalottenlök 
1 citrongräs
1 lime
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk fisksås (el. 1/2 fiskbuljong) 
1 burk koskosmjölk/grädde
1 tsk röd currypasta 
Kokosfett
1/2 dl salta jordnötter (valfritt) 

Banka och finhacka citrongräset.
Finhacka vitlöken. 
Strimla fänkålen.
Hacka schalottenlöken. 
Riv skalet av limen. 
Värm rikligt med kokosfett i en panna och rör ut currypastan. 
Tillsätt schalottenlök, fänkål, vitlök och citrongräs och ev. salta jordnötter.
Låt svettas lite. 
Häll över kokosmjölken, limeskal och fisksås.
Puttra samman.
Tärna och salta laxen.
Sänk värmen, vänd ned laxen i såsen.
Pressa över limesaft.
Servera när laxen är klar. 

Jag valde att servera tillsammans med blomkålsris! 


Blomkålsris
Kör blomkålsbuketter i matberedaren, eller riv på grövsta på rivjärnet. 
Koka upp vatten med salt eller buljong.
Koka "riset" i ca 2-3 min.
Häll av vattnet och servera! 


Om man får mycket riven/mixad blomkål över, kan man dela upp i portioner och frysa in! Lätt att ta fram när det är bråttom! 

Lycka till! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar