lördag 11 januari 2014

Blomkålsgratäng med Chévre och pinjenötter

Idag gjorde jag en blomkålsgratäng med chèvre till lammytterfilén, riktigt smaskens! 


Recept
1 blomkålshuvud
1 burk crème fraîche 
100 g chèvre  
1/2 dl pinjenötter
1 buljongtärning
Salt, svartpeppar

Sätt ugnen på 220 grader.
Dela blomkålshuvudet och skär halvcentimeters skivor. 
Förkoka i vatten med buljong, tills blomkålen är al'dente, häll sedan av vattnet. 
Mixa crème fraîche, chèvre, lite salt och svartpeppar, till en slät crème. 
Varva blomkålen med crèmen. Salta och peppra lätt mellan varven.
Avsluta med crème och toppa med pinjenötter. 
Kör in i ugnen tills gratängen fått fin färg. 


Lammytterfilén hade vilat i en marinad av olivolja, vitlök, färsk rosmarin och citronskal + saft. 


Jag brynte köttet, satt i en stektermometer, och sedan fick köttet gå klart i ugnen på 100 grader till en innertemperatur på 58 grader. 
Köttet fick sedan vila 5-10 minuter innan jag skar upp det. 

Hoppas det smakar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar