fredag 31 januari 2014

Fylld, baconlindad kyckling med ruccolasås

Jag tycker det är gott att fylla kycklingfiléer och linda bacon runt!
Dessa fyllde jag med buffelmozzarella och soltorkade tomater, men du kan ju t.ex välja chèvre, fetaost eller ädelost också! De två förstnämnda funkar med ruccolasåsen, skulle nog välja en annan sås till ädelost! ;) 


4 portioner

4 kycklingfiléer 
8 skivor bacon
1 buffelmozzarella 
4 skivor soltorkade tomater (i olja) 
Salt, peppar
Smör 

Skär en ficka längs med kycklingfiléerna.
Salta och peppra i och runt om.
Fyll fickan med mozzarella och soltorkad tomat.
Linda två baconskivor, tajt, runt varje filé. Bryn filéerna på hög temperatur i en panna med smör, så de får färg.
Lägg över i ugnsform och låt gå klart i ugnen på 100 grader, tills en innertemperatur på 69-70 grader uppnåtts. 

Ruccolasås
1/2 avokado
3 nävar ruccola 
1 burk crème fraîche 
1 vitlöksklyfta
Salt och peppar efter smak. 

Mixa samman med stavmixer, blender eller matberedare. 
Ställ kallt minst 15 minuter, innan du serverar.

Servera med valfria grönsaker, eller rostad sötpotatis! 

Lycka till! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar