söndag 19 januari 2014

Kyckling och ädelostpaj med valnötter


Pajdeg 
40 g smör 
1 msk fiberhusk
1 ägg
3 dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
1 krm salt 

Blanda i matberedare, vila 30 min i kylen, tryck ut i pajform, nagga med gaffel och förgrädda i ca 7 minuter under folie.

Fyllning
2 kycklingfiléer 
1 vitlöksklyfta
Salt, peppar 
(Timjan, basilika)
Smör
1  1/2 dl valnötter
2 Kvibille gräddädelost
3 msk gratängost
2 ägg
3 dl grädde 


Tärna upp kycklingen i centimeterstora bitar.
Finhacka vitlöken.
Grovhacka valnötterna.
Fräs kyckling och vitlök i smör, salta och peppra, krydda med t.ex. timjan och basilika. 
Tillsätt valnötterna. 
Ta från plattan. 
Fyll pajskalet med blandningen.
Blanda ägg och grädde, smula sedan ned mögelosten.
Häll blandningen över kycklingen, i pajskalet. 
Toppa med riven gratängost och valnötter.
Grädda på 175 grader, under folie i ca 30-40 minuter. 



1 kommentar: