Rörde ihop en världsgod jordnötsås till kycklingen idag! Mejeri och glutenfri! 
Ni bara måste prova! 
10 färska champinjoner
1 schalottenlök (eller gul lök)
1 klyfta vitlök
1/2 tsk färsk, finhackad rödchili
1 burk Santa Maria kokosmjölk 
1/2 dl jordnötsmör (sockerfritt)  
1-2 tsk soja 
1/2 kycklingbuljongtärning 
Kokosfett eller olja
Skiva champinjonerna.
Finhacka lök, vitlök och chili.
Stek champinjonerna i kokosfett, tillsätt lök, vitlök och chili. 
När champinjonerna fått färg, tillsätt kokosmjölk, soja, jordnötsmör och buljong. 
Låt puttra samman på låg temp i några minuter. 
Jag använde detta jordnötsmör, från hälsokost.
Till den goda såsen gjorde jag delade, marinerade kycklingfiléer i ugnen, så smidigt och snabbt! 
Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper, kör in i ugnen på 200 grader med grill, i ca 10 min! 
Marinad: soja, olja, curry, vitlök, och peppar.
Hoppas det smakar! 



Inga kommentarer:
Skicka en kommentar