onsdag 8 januari 2014

Kyckling med jordnötsås

Så sjukt gott, om jag får säga det själv!! 
Rörde ihop en världsgod jordnötsås till kycklingen idag! Mejeri och glutenfri! 
Ni bara måste prova! 


10 färska champinjoner
1 schalottenlök (eller gul lök)
1 klyfta vitlök
1/2 tsk färsk, finhackad rödchili
1 burk Santa Maria kokosmjölk 
1/2 dl jordnötsmör (sockerfritt)  
1-2 tsk soja 
1/2 kycklingbuljongtärning 
Kokosfett eller olja

Skiva champinjonerna.
Finhacka lök, vitlök och chili.
Stek champinjonerna i kokosfett, tillsätt lök, vitlök och chili. 
När champinjonerna fått färg, tillsätt kokosmjölk, soja, jordnötsmör och buljong. 
Låt puttra samman på låg temp i några minuter. 

Jag använde detta jordnötsmör, från hälsokost.

Till den goda såsen gjorde jag delade, marinerade kycklingfiléer i ugnen, så smidigt och snabbt! 
Lägg upp på en plåt med bakplåtspapper, kör in i ugnen på 200 grader med grill, i ca 10 min! 


Marinad: soja, olja, curry, vitlök, och peppar.

Hoppas det smakar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar