onsdag 22 januari 2014

Lammfärsspett/järpar

Jag hade planerat att göra lammfärsspett  idag, men naturligtvis glömde jag köpa grillpinnar på affären, så det fick bli järpar istället! Det gick ju lika bra, men jag tycker det är lite roligare med spett, för då kan man äta från pinnen, och det brukar barn också gilla! 


Här har ni receptet iaf, så gör ni vilket format som passar er bäst! ;) 

500 g lammfärs 
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1/2 dl persilja (fryst) 
1 msk fond 
1 tsk spiskummin 
Svartpeppar (ca 2 krm) 
Salt (ca 2 krm)

Blanda samman och forma till järpar eller till avlånga korvar på blötlagda träspett.


Stek i stekpanna eller grilla i ugnen.
Servera med fetaostcreme eller myntasås och en fräsch sallad! 

Fetaostcreme 
150 g fetaost 
1/2 burk smetana (eller crème fraîche) 
Salt, peppar 

Myntasås 
2 dl turkisk yoghurt 
1 kruka färsk mynta (hackad) 
Salt, peppar 

1 kommentar: